Horecadistributie kan slimmer en schoner

In Amsterdam is 30% van de totale vrachtvoertuigen in Amsterdam voor voedseldistributie en dan vooral voor de horeca. Hoe kan horecabelevering efficiënter worden opgezet? Het antwoord: inzet van kleinere elektrische vrachtvoertuigen. Het efficiënter maken van eigen vervoer binnen horecadistributie zal positieve gevolgen hebben op de bereikbaarheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit.

Dat concludeert Chaymae Amakhlouf, Student logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij deed onderzoek in Amsterdam naar de horecadistributie in de Oude Pijp. De analyse van de huidige horeca leveringen in de Oude Pijp laten zien dat er een grote potentie ligt in het gebruik van LEVV’s in combinatie met een Hub. Het lijkt er dus op dat horecaleveringen duurzamer, goedkoper en efficiënter kunnen.

Lees er alles over op Logistiek.nl.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>