Laat niet als dank: waar moeten we heen met al dat afval?

Door: Walther Ploos van Amstel Gepubliceerd op 26 jul, 2010 in de rubriek Kennisnetwerken
Kennisbank onderwerpen: Logistiek & Supply-chain management, Duurzaam

Opleiding

Boek van de week

Een groot evenement in de binnenstad: aan het eind van de dag ligt de stad bezaaid met bekertjes, bier blikjes en ander afval. Is het eigenlijk wel zo normaal dat deze berg afval zo snel is opgeruimd? Jelle Boterman, student Evenementenlogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam over schrijft op logistiek.nl over afvallogistiek.

Tags: , ,

1 Reactie

Ook de festivalscene wordt milieubewust. Dancefestival Welcome To the Future gaat voorop.
http://www.depers.nl/cultuur/499606/Op-naar-Sensation-Green.html
 
De Pers bericht erover:
Het recyclen van afval is bijvoorbeeld het enige onderdeel waar de zelfgestelde norm wordt gehaald. Bij eerdere edities van Welcome to the Future werd het publiek ook al geprikkeld om papier, plastic en overig afval te scheiden, maar nu is gescheiden afvalverwerking ook voor de leveranciers verplicht. Staan er dus op het festivalterrein telkens drie verschillende containers voor je klaar, achter de schermen gaat dat nog verder: glas, plastic, gft en folie, alles wordt apart verzameld en gescheiden naar verschillende recyling bedrijven gereden.

Uw reactie op deze bijdrage

  • Alle reacties die zich houden aan onze Code of conduct worden opgenomen.
  • Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Over DeLaatsteMeter.nl

Het is zo vanzelfsprekend: logistiek. Thuis, wanneer een meubelzaak een wandmeubel aflevert en opbouwt. In de supermarkt, waar juist die diepvriesmaaltijd die zo goed smaakt in het schap ligt. Of wanneer de auto een beurt krijgt. Maar iedereen ervaart ook uitverkochte producten, kwaliteitsproblemen, overtollige voorraden en eindeloos wachten op de verwarmingsmonteur. De weblog DeLaatsteMeter.nl gaat je daarbij helpen.

Volg DeLaatsteMeter op Twitter

Redactie