TNO en Slimstock werken samen bij voorraadoptimalisatie

Bij veel ondernemingen moet het werkkapitaal omlaag. Logistiek managers moeten daaraan bijdragen door het werkkapitaal dat vast zit in voorraden te verlagen. Maar, lagere voorraden hebben direct effect op de leverbetrouwbaarheid. Het verlagen van voorraden kan ook leiden tot hogere operationele, logistieke kosten (door meer binnenkomende zendingen, halfvolle vrachtwagens of hoge kosten van cross-docking) of, nog erger, een lagere servicegraad voor de klanten.

Voorraadverlaging moet je met beleid doen. Voorraden zijn uiteindelijk het resultaat van het zorgvuldig balanceren tussen de vraag van klanten en aan het andere uiterste de (on)mogelijkheden van leveranciers of het eigen productieproces.

De basis voor het optimaliseren van voorraden is: slimmer plannen en besturen met alle partners in de logistieke keten. Een samenwerking die uiteraard alleen maar slaagt nadat de onderneming eerst het eigen huis op orde heeft gebracht.

TNO Mobiliteit en Logistiek en Slimstock, leverancier van gespecialiseerde software voor forecasting, demand planning, supply chain management en voorraadbeheer, gaan samenwerken bij het ondersteunen van ondernemingen met het optimaliseren van voorraden in de logistieke keten.

Ondernemingen kunnen, met ondersteuning van ervaren adviseurs van TNO Mobiliteit en Logistiek, een ‘Opportunity Assessment’ uitvoeren of, een meer uitgebreide, ‘Road Map to Excellence’ opstellen.

Voor meer informatie: klik hier.

1 thought on “TNO en Slimstock werken samen bij voorraadoptimalisatie”

Bram 3 maanden ago

Dit lijkt me een uitstekende inzet van TNO en goed dat hierover wordt bericht. Wij hebben hier als groothandel mee te maken. Sleutel tot succes zit hem voor ons de de zorgvuldige afstemming tussen gewenste gebruikersvoorraad bij de eindgebruiker en de logistieke afstemming hiervan met de bulkvoorraad van de fabrikant. Wij hebben als groothandel (www.logistiekconcurrent.nl) een rol hierin als logistieke ‘tussenhub’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *