Vervoerslogistieke Werkdagen 15 en 16 november: logistiek in een wereld van schaarste

Op donderdag 15 en vrijdag 16 november 2018 vinden – voor de 25e maal – de Vervoerslogistieke werkdagen (VLW) plaats in Kasteel Vaalserbroek in Vaals. De VLW is een begrip in logistiek onderzoeksland, met een geheel eigen karakter. Het is naast een platform voor kennisdeling ook een ontmoetingsplaats voor onderzoekers, ondernemers en overheid op het gebied van logistiek.

Schaarste

Dit jaar is het thema schaarste; hoe spelen we in op een schaarste aan ruimte, tijd, mensen, materialen, materieel, infrastructuur en schone lucht. Op de VLW krijgen de deelnemers van elkaar actuele resultaten uit het hele onderzoeksveld te horen, en wordt er naar aanleiding daarvan gediscussieerd over de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie.

Melvyn Peters

Bijzondere gast dit jaar is prof. Melvyn Peters. Melvyn is Director of Education van Cranfield School of Management. Tijdens zijn keynote geeft hij zijn visie over schaarste in de logistiek. Hij is auteur van onder meer ‘European Logistics: Markets, Management and Strategy’.

VLW

De VLW is al jaren een begrip in logistiek onderzoeksland. In parallelsessies en rondetafelgesprekken krijgen de deelnemers van elkaar de actuele resultaten uit het hele onderzoeksveld te horen. Alle deelnemers brengen papers of discussiestellingen in, en bediscussiëren bevlogen, maar met respect voor elkaar, de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie. De traditie wil dat de Vervoerslogistieke Werkdagen een spraakmakende aftrap kennen, een nog meer spraakmakend diner en best paperprijs. Dit jaar voor de 25ste keer!

Rondtafelgesprekken

Inmiddels een vast onderdeel van de VLW: de rondetafelgesprekken. Deze gesprekken bieden de ruimte om in een kleine setting diverse onderwerpen flink uit te diepen. De thema’s van dit jaar worden op korte termijn vastgesteld, maar suggesties zijn zeker nog welkom.

Voor meer informatie, klik hier. Binnenkort komen de instructie voor inschrijving en indienen van papers voor de VLW op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *