De bouw kiest voor ‘zero emissie’ in bouwlogistiek

De bouwsector staat aan de vooravond van de ondertekening van de Green Deal Logistiek in de Bouw. Maandag 2 oktober aanstaande is het zover want dan zetten in Rotterdam belangen organisaties, bedrijfsleven, gemeenten en onderwijsinstellingen hun handtekening onder de ‘Green Deal’ die moet zorgen voor een efficiëntere bouwlogistiek in binnensteden.

Bouwend Nederland organiseert symposium

De Green Deal overeenkomst wordt ondertekend tijdens het mini-symposium Samen op weg naar uitmuntende bouwlogistiek dat plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Initiator van de bijeenkomst is Bouwend Nederland dat binnen het Platform Logistiek in de Bouw sinds een aantal jaren bouwlogistiek in (binnen)steden hoog op de agenda heeft staan.

Green Deal

Met dit in gedachte moet de Green Deal Logistiek in de Bouw, die maandagmiddag 2 oktober wordt ondertekend, er toe leiden dat alle partijen in de bouwkolom praktisch handvatten krijgen aangereikt voor een efficiëntere inrichting van de bouwlogistiek in en rondom steden en vooral ook de wijze waarop partijen beter kunnen samenwerken in de keten.

De ‘deal’ wordt ondertekend door de volgende partijen: HIBIN, TNO, TBI, Universiteit Twente, Gemeente Rotterdam, Van Keulen, TU Delft, Rensa, Hogeschool Utrecht, Dura Vermeer, Hogeschool Rotterdam, DHL, Hogeschool van Amsterdam, RWS, Rotim, Raab Karcher, Bouwend Nederland, MKB Infra, TLN, Pure Birds en Aannemersfederatie Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *