Rubriek: Checklisten

Slimme en schone bouwlogistiek start bij een goede aanbesteding

In binnensteden leidt bouwlogistiek tot veel verkeer voor bouwmaterialen en personeel. Er zijn goede alternatieven voor een slimme en schone bouwlogistiek zoals logistieke ontkoppelpunten aan de rand van de stad, opstelplaatsen, bundelen bij de bron en vervoer over water.

Boek van de week

Opleidingen

Bekijk alle opleidingen

Mislukte ICT-projecten? Geef de opdrachtgever maar weer de schuld…

Dat ICT-projecten vaak mislukken is bekend. Niet alleen bij de overheid. Ook bij bedrijven. Maar dat opdrachtgevers meestal zélf verantwoordelijk zijn voor de problemen, veel minder. Het mislukken van projecten gaat vaak gepaard met weinig concrete en steeds veranderende doelen, of met een managementaanpak die roet in het eten gooit.

Vacatures

Contract Manager (Driebergen)

Als Contract Manager ben je verantwoordelijk voor het managen en coördineren van het contract met de opdrachtgever en de daaruit voortvloeiende / gekoppelde contracten met toeleveranciers... Bekijk alle vacatures

Advertorial

Parttime Master Bedrijfskunde ErasmusUniversiteit

Combineer opleiding, werk en privé en verhoog je waarde in minder dan 2 jaar. DOWNLOAD DE BROCHURE Lees verder

Alternatieve brandstoffen: help, ik kan niet kiezen!

De transportsector was in 2010 een van de grootste gebruikers van fossiele brandstof. Al in 2010 voorspelden deskundigen dat de olieprijs van circa 100$ per vat naar 200$ per vat zou kunnen stijgen. Maar experts voorspelden dat die olieprijs ook lager zou kunnen zijn als bedrijven tijdig zouden inzetten op minder gebruik van olie.

Marge killers in logistiek: ‘on time, in full, no error and no contact’

Er zijn tien duidelijke oorzaken die voor te hoge logistieke kosten zorgen en daarmee de marges in gevaar brengen. Krijg je greep op deze margekillers, dan krijg je meer ‘perfecte orders‘, minder faalkosten en meer tevreden klanten, zegt Walther Ploos van Amstel op Logistiek.nl.