Rubriek: Soms gaat het fout

Opnieuw tegenslag voor vracht over de gracht

De gemeente Amsterdam heeft een haat-liefde relatie als het gaat om vervoer over water. Amsterdam onderzoekt de mogelijkheden om meer goederen over de grachten te vervoeren. Vervoer over water moet het verkeer over de weg ontlasten. ‘Een goede zaak’, aldus stadslogistiek expert Walther Ploos van Amstel. Hij reageerde eerder uitgebreid op de goede voornemens van de gemeente Amsterdam.

Boek van de week

Opleidingen

Bekijk alle opleidingen

Vacatures

QA/RA Manager (Leek)

Will you inspire and lead a growing team of QA and RA professionals in our locations supporting the growth and the transition of our company? Bekijk alle vacatures

Advertorial

Parttime Master Bedrijfskunde ErasmusUniversiteit

Combineer opleiding, werk en privé en verhoog je waarde in minder dan 2 jaar. DOWNLOAD DE BROCHURE Lees verder

Lieve mensen van KPN: ‘foutje’ kan, maar los het op voor de klant….

U heeft zomaar onze telefoon afgesloten. Niet omdat we daarom hebben gevraagd, maar omdat u een ‘foutje’ heeft gemaakt. Onze nieuwe buren hebben gekozen voor Tele2 en u heeft, per abuis, besloten ons nummer dan maar op te heffen en over te dragen aan Tele2. Geen idee waarom. Wij hebben er niet om gevraagd. Niet bij u en niet bij Tele2. En, wij hebben ook geen idee waarom u ons niet vooraf heeft geïnformeerd. Wij zitten nu zonder telefoon en telefoonnummer.

Een binnenstadsinfarct is met betere verkeersinformatie te voorkomen

In de file in  de binnenstad? Het is een doorn in het oog van ondernemers, bezoekers en bewoners. Met goede informatie aan de weggebruikers (local traffic control) en slim verkeersmanagement zijn die opstoppingen in binnensteden goed te voorkomen. 

Boos op Bongo…

Ik krijg regelmatig een bon als ik een gastlezing geef voor studenten. In de keukenla hier liggen Boekenbonnen, Hotelbonnen, Bijenkorfbonnen, VVV-cheques en EntertainmentCards. De Hotelbonnen verbrand ik ter plekke ritueel na eerdere ervaringen met die bon. Voor de overige kaarten is een levendige handel op Marktplaats.nl als ze niet verlopen zijn.

Ik heb nog steeds geen goede voornemens. Ik ben somber over 2013

Ik ga 2013 somber in. Ik zie geen lichtpuntjes. Misschien is het mijn leeftijd. Ik ben vorig jaar 50 geworden. Elke dag komen er berichtjes binnen op Linkedin van geweldige mannen en vrouwen die ineens een nieuwe uitdaging zoeken. De economische crisis en de versoepeling van het ontslagrecht treft veel hoger opgeleiden die op latere leeftijd hun baan wordt ontnomen.