Walther Ploos van Amstel

Walther Ploos van Amstel

Berichten van Walther Ploos van Amstel

Doorbouwakkoord mogen natuurlijk niet ten koste gaan van toekomstbestendig bouwen

Het aantal vergunde bouwvergunningen daalt in de Randstad. In Amsterdam zelfs met ruim veertig procent tegenover anderhalf jaar geleden. De gemeenten Rotterdam en Amsterdam kondigden een Doorbouwakkoord aan voor de realisatie van voldoende bouwlocaties en het bouwen van meer betaalbare woningen.

Is er wel draagvlak voor zero emissie zones?

De uitbreiding en aanscherping van de milieuzones voor het verkeer in Londen gaat gepaard met grootschalige protesten. Honderden camera’s werden de afgelopen weken gestolen of vernield. Sommige bewoners zijn het er niet mee eens dat ze straks niet meer de weg op mogen met hun vervuilende auto of daarvoor een stevige tolheffing moeten betalen. 

Gestrand met KLM? Dan sta je er alleen voor

Op maandag zijn we gestrand met KLM in Madrid. De remmen van de Boeing 737 die ons naar Amsterdam zou brengen liepen vast op de startbaan. Het gebeurde aan het begin van de avond. Het duurde uren voordat er een monteur aan te pas kon komen. We zaten ruim drie uur vast in een vliegtuig in de warme zomerzon. Aan boord was het water op een gegeven moment zelfs op.