Fysieke distributie: alle klassiekers nog eens op een rijtje

Bijna dertig jaar geleden verscheen de eerste druk van Fysieke distributie, dat als HBO studieboek een belangrijk standaardwerk is geworden over externe logistiek. De auteurs zijn Ad van Goor en Walther Ploos van Amstel; zijn vader Rien Ploos van Amstel was indertijd medeauteur van dit boek. Van Goor is inmiddels meer dan veertig jaar actief als auteur van studieboeken op logistiek gebied.

De derde druk verschijnt vier jaar na de voorgaande editie. Volgens Van Goor zijn de belangrijkste aanpassingen de vele (140 stuks maar liefst) nieuwe voorbeelden: “Studenten en docenten willen geen cases die ouder zijn dan een jaar of drie. De achterliggende theorie is niet veranderd door de jaren heen. Hooguit zijn er een paar trends die veel aandacht krijgen, zoals 3D printing en robotisering. Daar haken we op in. Maar de belangrijkste aanpassingen betreffen de cases.”

Wel nieuw is een extra hoofdstuk van Ploos van Amstel over omni-channel distributie gericht op de consumentmarkt en de specifieke logistieke uitdagingen waar webwinkels voor staan. Hier gaat het over meer dan fysieke distributie alleen, ook over voorraadbeheer en warehousing.

Het boek is hier te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *