Qring: het nieuwe aanbellen voor de pakketbezorger

Het Nederlandse bedrijf Qring brengt een aantrekkelijke video-deurbel-app waarmee de ontvanger leveringen aan de deur met minimale inspanning kan beheren; zonder te doe-het-zelven en zonder kosten. Je kunt zien wie er voor de deur staat vanuit je luie stoel of vanaf je vakantieadres.

De bezorger aan de deur

QRing biedt gemak bij het afhandelen van jouw pakket en die van jouw buren. Jouw telefoon vertelt of je een pakket aan kunt nemen of niet. QRing maakt gebruik van de smartphone en die van de ‘aanbeller’ in combinatie met QR code/sticker om de videocall tot stand te brengen. Als je niet thuis bent, dan kijkt QRing waar jouw pakket in de buurt kan worden geleverd. Binnen de QRing app kan de gebruiker contact opnemen met de buren om af te stemmen wanneer het schikt om jouw pakket op te halen.

De pakketbezorger ziet niet wie er wel of niet thuis zijn. De bezorger ziet alleen waar hij het pakket af kan leveren. Vlak voor dat ze het pakket afleveren checkt de app of de gebruiker een pakket wel of niet aan kan nemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet thuis bent of dat je niet gestoord wil worden. De bezorger zal op dat moment ook niet aanbellen.

Platform

Qring het een platform voor professionele bezorgers en lokale gemeenschappen. Niet alleen gebruikers van QRing kunnen via de QR-code aanbellen. Iedereen met een smart phone kan via zijn camera aanbellen. De QRing app biedt uiteraard meer gebruiksgemak en geeft meer controle over privacy en wie het is die er aanbelt. Voor geaccepteerde pakketbezorgers is vanaf april de QRing Pro app te installeren (of binnenkort met een API te integreren in de eigen track-and-trace systemen). Het idee van QRing is geboren uit de gedachte: wat als een locatie kan worden gebeld? Een van deze toepassingen is in de last mile van pakjes aan consumenten.

QRing verdient zijn geld met de besparingen die ze realiseren voor professionele gebruikers als pakketbezorgers door meer leveringen in een keer goed te doen. De kostenbesparingen door de tijd die bespaard wordt met minder aanbellen zijn  aanzienlijk. Simulaties van Qring laten zien dat dit tussen de €30 miljoen en €60 miljoen op jaarbasis kan schelen, afhankelijk van het gebruik van Qring en de instructies van de vervoerder aan zijn bezorgers over het aantal bezorgpogingen en bellen bij buren. Het gebruik van Qring zorgt ervoor dat het aantal pakketjes dat naar een depot teruggaat ook daalt.

Wie is Qring?

QRing is een softwarebedrijf gespecialiseerd in applicaties voor consumenten en professionals op het gebied van ‘Intelligent Addresses’. QRing maakt deel uit van Almende Group, een bekende leverancier van zelforganiserende oplossingen.
QRing is in November 2019 van start gegaan met de eerste pilot. Binnenkort start Qring met de roll-out in Rotterdam en de verwachting is dat ze in de loop van 2020 geheel Nederland actief hebben. Qring onderzoekt ook mogelijkheden voor het gebruik van de QR-code voor gevonden voorwerpen en beheer van assets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *