Bouwgroothandel: “Alle voorraad zelf? Neem een voorbeeld aan Bol.com”

Bouwers willen steeds sneller bouwen en staan voor logistieke uitdagingen. De bouwgroothandel kan daar volgens Walther Ploos van Amstel de regie in nemen. Premium logistiek, een uitgebalanceerde mix van eigen voorraad en voorraad bij derden en koppelingen met systemen van derden zijn dan sterke troeven: “Steeds meer fluff in plaats van alleen maar stuff”.

In de bouwlogistiek en bijbehorende voorraadbeheer door de bouwgroothandel is nog veel terrein te winnen, vindt Walther Ploos van Amstel: “Je ziet de grote aannemers al veel meer plannen. Ze werken steeds vaker met BIM, in 4D. Van alle bouwdelen kennen ze precies de onderdelen en als ze die aan de werkplanning koppelen, weten ze precies wat ze wanneer geleverd moeten krijgen.”

Ploos van Amstel ziet steeds meer binnenstedelijke bouw. Daar is de toelevering aan restricties gebonden. Eén keer per dag een volle vrachtwagen, die dan meteen het bouwafval retour neemt. Steeds tussen zeven en elf uur ’s ochtends bijvoorbeeld. “Plan je verkeerd, dan ligt de hele bouw stil.”

Lees het hele interview over logistiek in de bouw en de rol van de bouwgroothandel op MixPro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *