1 tot 5 oktober: Experience Week Connected Transport

Van 1 tot 5 oktober komen logistieke partners, overheden en kennisinstellingen samen voor de Experience Week Connected Transport. Tijdens de week worden 250 ritten gemaakt met in konvooi rijdende trucks, die allemaal zijn voorzien van de nieuwste connected technologie. 

Bekijk de video.

Met de Experience Week dragen de deelnemende partijen bij aan de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem met als hoger doel een veilig, bereikbaar en toekomstbestendig Nederland. Digitalisering en automatisering van (goederen)vervoer levert directe winst en waarde op voor iedereen in de keten, tot en met de consument.

De Experience Week is een vervolgstap op de eerdere Truck Platooning Challenge van maart 2016, waarbij dit keer de nadruk ligt op de verbinding tussen verkeersmanagement en logistiek. Datadelen, matching, standaardisering van routes, digitale infra en techniek zijn belangrijke thema’s. Vanuit zes locaties (Helmond, Tilburg, Rotterdam/Maasvlakte, Moerdijk, Roosendaal, Aalsmeer) en verspreid over vijf dagen leggen in totaal zo’n 250 trucks routes af, die passen in de Tulip-corridor Amsterdam-Antwerpen en Rotterdam-Ruhr.

Maandag 1 oktober vindt de officiële opening van de Experience Week plaats in het distributiecentrum van AholdDelhaize in Tilburg, in het bijzijn van vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen, chauffeurs en pers. De week wordt op 5 oktober afgesloten met een grote bijeenkomst op de ECT-terminal op de Rotterdamse Maasvlakte.

Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *