Acht voorspellingen die de logistiek sector futureproof gaan maken

Logistiek is een zeer breed begrip. Het omvat de levering van de kleinste dingen aan de retail (bijvoorbeeld hoofdtelefoons), maar ook het verschepen van tonnen aan vracht van het ene naar het andere land. De enorme omvang van en variatie in logistiek maakt het kwetsbaar voor de geringste verandering in technologie die vaak enorme verschuivingen teweegbrengen in point-to-point bezorgmethodes. 

 

Trendwatcher Richard van Hooijdonk neemt ons in zijn blog mee met hoe technologische verschuivingen de toekomst van de logistiek zullen revolutioneren. Zullen ondergrondse metro’s en intelligente drones de supply chain gaan regelen of zal het Internet of Things point-to-point logistiek gaan herdefiniëren? Logistiek zou in de toekomst ook weleens volledig geautomatiseerd kunnen gaan worden! Zou dat grotere werkloosheid tot gevolg hebben of nieuwe mogelijkheden creëren?

Welke acht voorspellingen zullen de toekomst van de logistiek vormgeven? Lees hier daarover meer.

Eén ding kunnen met zekerheid zeggen en dat is dat de technologie de huidige situatie in de logistiek sterk zal gaan veranderen. Er ligt een toekomst in het verschiet waarin goederen met ondergrondse metro’s sneller en goedkoper bezorgd kunnen worden, the Internet of Things zal warehouse managers helpen met het nemen van slimme beslissingen en chauffeurs/pakketbezorgers zullen onderweg naar consumenten nog even snel wat spullen ophalen. AGV’s zullen de fabrieken van de toekomst veiliger maken en UAV’s zullen mensen uit verschillende delen van de wereld dichterbij elkaar brengen. Logistiek zal niet langer beperkt blijven tot alleen point-to-point bezorging! We zullen dingen zien zoals informatie-uitwisseling, klantervaringen, real-time tracking en een grotere mate van efficiëntie.

Bron: http://www.richardvanhooijdonk.com/logistiek-toekomst/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *