Keurmerk PayChecked in Transport laat flinke groei zien

Onbekend maakt onbemind. Vorige week mocht ik spreken tijdens het jubileumcongres van Paychecked in Transport. Ik had nog niet eerder van het keurmerk gehoord dat ruim vijf jaar geleden werd opgezet door TLN en Evofenedex. Nu wel. Transparantie in supply chains vergt dat je weet met wie je zaken doet. Daarbij helpt Paychecked.

PayChecked geeft een keurmerk uit aan transportbedrijven, logistiek dienstverleners en platforms als zij kunnen aantonen dat zij een correcte betaling van hun werknemers en hun partners hoog in het vaandel hebben staan. De wet Aanpak Schijnconstructies en het afdekken van het risico daarvan was de aanleiding tot de oprichting van het keurmerk. Sinds de oprichting hebben zich 800 bedrijven aangemeld en mogen het keurmerk voeren. De ambitie van PayChecked is om dit jaar nog tot 1.000 bedrijven te komen.

Derk-Jan Adelerhof van PostNL was aanwezig op de conferentie en heeft zich achter het initiatief geschaard. In 2022 heeft PostNL de PayChecked-certificering verplicht gesteld voor de ondervervoerders. Vanaf dat moment mag niet meer gewerkt worden met een accountantsverklaring, maar accepteert PostNL alleen nog een geldig PayChecked certificaat.

Alberdine van Velzen, manager supply chain planning & Transport bij Jumbo, zei tijdens de conferentie dat Jumbo al gestart is met het certificeren van hun charters en dat dat wordt uitgebreid naar alle transporteurs die ze inhuren. Alberdine: “Dat vind ik positief. Grote bedrijven zien het belang van gecertificeerde bedrijfsvoering, ook voor hun onderaannemers. We hebben recent relatief veel aanmeldingen van koeriersbedrijven gekregen.”

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd, zijn mijn oude vader altijd. Goed werkgeverschap is een onderdeel van duurzaam ondernemen. Daarbij past transparantie… en zeker weten. Paychecked kan daarbij helpen.

Walther Ploos van Amstel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *