Localyse biedt nieuwe tool voor gebruik actuele verkeersdata voor transport

ODIQ is een nieuwe tool voor informatie over de wegen, om de toegankelijkheid en mobiliteit te controleren. Deze tool, die ontwikkeld werd door de Belgische start-up Localyse, is nu klaar voor marktintroductie.

ODIQ maakt gebruik van Google Maps en werkt als een SaaS-oplossing (Software as a Service). Het is dan ook heel gemakkelijk te gebruiken. De klant schaft zich een licentie per gebruiker aan en koopt vervolgens extra verbruiksblokken op basis van het aantal kilometers dat hij van plan is te analyseren”, legt Hoogwys uit aan Digimedia.

Hij heeft daarna toegang tot de laatste nieuwe informatie, zoals de volledige reistijd, de tijd van de vertraging en de reële snelheid van het verkeer. Deze informatie wordt grafisch weergegeven, zodat de gebruiker snel de mogelijke pijnpunten kan zien. Door dan de verkeerslichten te regelen, krijgt men een vlotter verkeer. Het is dan ook een praktisch hulpmiddel voor elke gemeentebestuur, openbare dienst en wegenbouwbedrijf dat de toegankelijkheid wil traceren en de verkeerssituatie waar mogelijk wil verbeteren.

Localyse had al oplossingen op maat gemaakt voor steden zoals Namen en Breda. De voornaamste functies werden nu samengebracht in één enkele tool, ODIQ, die nu beschikbaar is voor andere klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *