Doe mee aan onderzoek naar ondersteuning elektrisch vervoer Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam streeft naar uitstootvrije mobiliteit in 2025. De milieuzones worden uitgebreid naar meer voertuigen zoals bestelauto’s en er komen strengere normen voertuigen met het nieuwe coalitie-akkoord.

Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer met een extra subsidieregeling van € 5.500 voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische bestelauto voor ondernemers die minimaal drie keer per week in de stad rijden. Deze regeling komt bovenop de bestaande subsidie voor elektrische bestelauto’s van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers per jaar in de stad rijden.
Zakelijk rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen dus € 10.500 voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto. De subsidieregeling loopt tot 31 december 2018. Voor de aanschaf van een elektrische vrachtauto is tot € 40.000 subsidie (max 20% van de aanschafwaarde) beschikbaar.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om subsidie te ontvangen voor een elektrisch voertuig? Vul dan deze vragenlijst in! Met de resultaten van deze vragenlijst kunt u als ondernemer input geven voor het stimuleringsbeleid van elektrisch vervoer van de gemeente Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *