Nu nog een diesel bestelauto kopen? Dat is niet echt slim

Elektrisch rijden is flink in opkomst. Naast dat elektrisch rijden beter is voor het milieu en de luchtkwaliteit, biedt elektrisch rijden nieuwe mogelijkheden. Met Road to Zero wil Natuur & Milieu samen met koplopers in de zakelijke markt de transitie naar elektrisch rijden versnellen. De markt heeft nu opschaling nodig om de transitie naar zero emissie mobiliteit door te zetten.

Hun missie is een wagenpark dat in 2030 volledig elektrisch is, inclusief alle bestelbussen. Dit de partners van Road to Zero bereiken door met bedrijven en partners te werken aan kennisdeling en experimenten. Daar hebben we jullie hulp hard bij nodig! Zij zijn op zoek naar bedrijven vanaf 200 werknemers met een (lease)wagenpark vanaf 20 voertuigen (auto’s/bestelbussen).

Expertgroepen
In vier bijeenkomsten werk je samen in een expertgroep van vijf tot tien deelnemers aan een specifiek thema. Doel is om aan het eind van 2018 een transitie handleiding op te leveren met praktische handvatten om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. Iedere expertgroep wordt ondersteund door een kennispartner.

Als deelnemer kies je voor één expertgroep waar je gedurende de vier bijeenkomsten aan bijdraagt. Daarnaast hebben de bijeenkomsten ook een plenair programma, waar cases worden gepresenteerd en de voortgang uit de expertgroepen wordt gedeeld met de andere deelnemers: lease beleid en arbeidsvoorwaarden, aanbod en transitie wagenpark, laden en het aanbod van bestelauto’s.

Bron: Road to Zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *