Project Stadslogistiek op Maat in Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam, Field Factors, APPM en EsperantoXL ontvingen subsidie voor een ontwerpend onderzoek naar de Amsterdamse stadslogistiek van de toekomst. De subsidie is toegekend door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het KennisDC Logistiek.

De resultaten van het onderzoek werden in september gepresenteerd op het congres Innovatie Ontketend Smart Logisitics van de Kamer van Koophandel. Het rapport is hier te lezen en te downloaden.

Trends en ontwikkelingen

Het is 2050: Consumenten kopen, 24-uur per dag, 7 dagen in de week, voornamelijk mobiel en online. De toename van e-commerce heeft een enorme groei van het bestelverkeer in Amsterdam tot gevolg gehad. Niet alleen de klant is ‘slimmer’, ook de fysieke infrastructuur is aanzienlijk verandert. Er zijn intelligente transportsystemen waardoor voertuigen autonoom en onbemand kunnen rijden. Deze ontwikkelingen in acht genomen: wat gaat er dan met de stadslogistiek in Amsterdam gebeuren?

Stadslogistiek op Maat

Het doel van het Stadslogistiek op Maat is om voor onder andere beleidsmakers, logistieke bedrijven, afnemers van logistieke diensten en ruimtelijke ontwerpers een visueel schetsboek te maken met oplossingen voor een zero emissie stadslogistiek in Amsterdam. Hierin wordt antwoord gegeven op de vragen ‘wat gaat er met de stadslogistiek in Amsterdam gebeuren’ en ‘welke effecten zijn er op de openbare ruimte in autovrij Amsterdam’.

Dit schetsboek werd gepresenteerd op het congres ‘Innovatie ontketend Smart Logistics’ van de Kamer van Koophandel in september 2016.

Partners Naast Field Factors, APPM, EsperantoXL en de lectoraten Online Ondernemen en Logistiek van de Hogeschool van Amsterdam participeren de Kamer van Koophandel en Amsterdam Economic Board in het project.

Meer informatie

Voor nadere informatie of vragen over het project kunt u contact opnemen met Field Factors of de HvA.

Wilrik Kok – directeur Strategie & Ontwikkeling Field Factors M +31 6 24 89 35 99 E wk@fieldfactors.com

Saskia Stoker – Onderzoeker Hogeschool van Amsterdam M +31 6 14640840 E s.stoker@hva.nl

Lees of download het rapport via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *