Samenwerken in distributie in fashion werkt ook duurzaam

Branche organisatie MODINT Logistiek levert kostenbesparing op voor fashion bedrijven door collectief transport in te kopen. Naast kostenbesparing is het belangrijk dat de vervoerspartners een duurzaam beleid voeren.

Collectieve inkoop

Bedrijven die overstappen naar één van de vervoerders uit de arrangementen van MODINT krijgen waarschijnlijk een beter tarief dan het huidige tarief. Bedrijven die al werken met één van de vervoerders uit de arrangementen zien hun inkoopmacht groeien naarmate de vervoersarrangementen gevuld raken. Het succes van de arrangementen is afhankelijk van de prestaties van de geselecteerde vervoerders. Daar waar deze tegenvallen heeft MODINT Logistiek de positie om de vervoerders hier over aan te spreken.
In sommige gevallen is het voor bedrijven nog niet gunstig om over te stappen naar één van de vervoerders in het arrangement. Echter, de introductie van de vervoersarrangementen in de markt heeft al voor ‘dynamiek’ in de markt gezorgd en door de gestage volumegroei verbeteren de proposities van MODINT Logistiek gestaag.

Samenwerking met DHL

Eén van de partners van MODINT Logistiek is DHL met het duurzaamheidsprogramma; GOGREEN Climate Neutral. De missie is om alle distributie gerelateerde emissies tegen 2050 tot nul te reduceren. Zo heeft DHL de pakketbezorging in verschillende steden overgeschakeld op elektrische voertuigen.

Met GOGREEN Climate Neutral service biedt DHL Express haar klanten de mogelijkheid om wat terug te doen voor het milieu. Met deze service berekent DHL de CO²-uitstoot per zending en compenseert die uitstoot door te investeren in milieuvriendelijke projecten. Als bewijs ontvangt de verlader jaarlijks een certificaat van een onafhankelijke auditor, SGS. De GOGREEN-rapportages bieden verladers een gedetailleerde berekening van de CO²-uitstoot van expreszendingen die DHL heeft verstuurd. De rapportages geven een overzicht weer van de CO²-uitstoot per trade lane, bestemming, tijdsperiode of per klant.

Voor meer informatie: MODINT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *