Slimme en schone stadslogistiek moet steden redden

Een goede stadslogistiek is belangrijk voor de economische vitaliteit en de aantrekkelijkheid van steden. Het zorgt ervoor dat restaurants hun gasten kunnen bedienen, winkels op tijd de nieuwste collectie in huis hebben en de verbouwing probleemloos verloopt. Verstedelijking stelt nieuwe eisen aan stedelijke mobiliteit.

Met veranderende klanteneisen wordt stadslogistiek steeds fijnmaziger en vaker just-in-time. Bij ongewijzigd beleid blijft stadslogistiek groeien. Stadslogistiek moet slimmer, schoner, stiller en veiliger worden. Het lectoraat Citylogistiek gaat binnen het Urban Technology onderzoek van het Domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam praktijkonderzoek doen naar het verbeteren van stadslogistiek.

Op dinsdag 29 september 2015 hield Walther Ploos van Amstel, Lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, zijn lectorale rede in het Kohnstammhuis te Amsterdam.

De lectorale rede is  hier te zien als webcollege met de bijbehorende presentatie en de integrale tekst is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *