Speed Docking 2015: connecting insights

Op 16 maart gaat de vijfde editie van het NK Speed Docking van start. Tijdens de tien weken durende competitie strijden ruim 300 distributiecentra om de titel ‘Nederlands Kampioen Speed Docking 2015’. De eerste officiële bijeenkomst vindt dit jaar plaats bij het distributiecentrum van PLUS Retail te Ittervoort met aansluitend een rondleiding door het distributiecentrum.

Thema 2015: Connecting Insights

Wat in 2011 begon als competitie om de verblijftijden van vrachtwagens op distributiecentra inzichtelijk te maken, is inmiddels uitgegroeid tot een groots supply chain initiatief. “Met de deelnemende retailers, fabrikanten en logistiek dienstverleners onderzoeken we verbeterkansen in de food retail. Data- en procesanalyses maken de potentie inzichtelijk en best practices worden gedeeld. Door de verschillende inzichten te verbinden werken we samen aan een win-win-win situatie”, aldus Herman Wagter, Connekt.

De eerste 18 deelnemers voor de competitie zijn inmiddels bekend. Vijf daarvan zijn volledig nieuwe toetreders. Edward Heijnen, CAROZ: “Uit de belangstelling blijkt dat er behoefte is om de samenwerking binnen en tussen supply chains te blijven verbeteren. Om extra meerwaarde te bieden, wordt er dit jaar nog dieper ingegaan op de processen en de verzamelde data. Samen met een viertal studenten willen we logistieke innovatie en samenwerking in de Nederlandse food retail faciliteren”.

Sneak Preview bij PLUS Retail
Om het gezamenlijke belang van betere afstemming in de supply chain te benadrukken, heeft PLUS Retail aangeboden alle (potentiële) deelnemers en sponsoren te ontvangen op het distributiecentrum in Ittervoort. Peter Brugge, PLUS Retail: “Graag nodigen wij fabrikanten, logistiek dienstverleners, sponsoren en collega retailers uit om een kijkje te nemen in één van onze distributiecentra. Een goede samenwerking begint immers bij wederzijds begrip van het ontvangstproces”

De bijeenkomst vindt plaats op
dinsdag 24 februari, vanaf 09:00 uur.

Aanmelden kan bij Jonneke van de Kamp van Connekt:
vandekamp@connekt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *