TIP biedt trailers als ‘Vehicle as a Service’ aan

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 biedt TIP de nieuwe service Vehicle as a Service (VaaS) aan. VaaS is een door technologie ondersteunde service om de vraag en capaciteit van trailers dichter bij elkaar te brengen.

VaaS betekent geen gedoe meer rondom het managen van de trailervloot. VaaS is de manier om vaste kosten variabel te maken. Gebruikt een ondernemers een trailer niet, dan betaal de ondernemer er ook niet voor. Dit nieuwe model, op basis van beschikbaarheid en gebruik, is goed voor je portemonnee en tegelijkertijd helpen we onze sector om efficiënter om te gaan met grondstoffen. VaaS zorgt ervoor dat de ondernemer flexibel om kan gaan met de vloot.

Of het nu het klimaatakkoord betreft, de stikstofcrisis of de stand van de luchtkwaliteit in Nederland, één ding is duidelijk: onze economie moet minder belastend zijn voor het milieu. De mobiliteitssector, en vooral de sector Transport en Logistiek, kan hier een belangrijke steen aan bijdragen. TIP zet hierin een belangrijke eerste stap.

Walther Ploos van Amstel juicht dit alles toe. ‘Ik ben een groot voorstander van het concept van VaaS. Juist omdat je hiermee – dankzij slimme technologie – veel beter inzicht krijgt in de transportstromen, leegstand, efficiënte rijtijden, enzovoorts. Welke trailer hang je aan welke vrachtwagen? Hoeveel trailers heb je echt nodig in welke periode? Wat zijn de weersvoorspellingen en hoe hangen die bijvoorbeeld weer samen met de rijtijden en benodigde capaciteit? Al dit soort vragen en variabelen kan een VaaS-aanbieder als TIP Trailer Services in een rekenmodel stoppen en er zodoende voor zorgen dat afnemers altijd op het juiste moment over de juiste hoeveelheid capaciteit beschikken. Capaciteit bovendien, die ze dankzij hun analyses veel eenvoudiger kunnen verdelen over de afnemers. Dat alles gaat enorm veel efficiency opleveren. Iedere minuut extra dat een chauffeur declarabel is, is tenslotte pure winst.’

Lees de whitepaper hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *