Wehkamp gaat op de fiets bezorgen

Wehkamp start met bezorging op de fiets. Na meerdere succesvolle pilots slaan Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In 12 steden bezorgen de koeriers van Fietskoeriers.nl, in de zogenaamde ‘last mile’, een deel van de pakketjes van Wehkamp aan huis.
Samenwerken in de ‘last mile’
Planbureaus verwachten tot 2050 een groei van de mobiliteit, ook in veel steden zal het drukker worden. Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl kijken continu naar mogelijkheden om hierop in te spelen en om een bijdrage te leveren aan de bereikbaarheid van binnensteden. “Om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, is samenwerken belangrijk, ook in die laatste kilometers”, aldus Sander Bolmer, Director Warehousing & Distribution van Wehkamp. “Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken én samen blij maken.”

 

Samenwerking met DHL

De samenwerking geldt in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. Fietskoeriers.nl verzorgt in deze steden een deel van de bezorging. Alle partijen hebben de ambitie om het aantal steden de komende tijd uit te breiden. “DHL is voorloper als het gaat om het inzetten van fietskoeriers. Deze samenwerking is een mooie aanvulling op ons eigen (fiets)netwerk en past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken”, aldus Roelof Hofman, VP Operations van DHL Parcel.

Algemeen directeur Marieke Snoek van Fietskoeriers.nl is blij met deze samenwerking: “Het laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is. Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Wij zijn een van de oplossingen voor de ‘last mile’. Het is mooi dat we nu ook van Wehkamp en DHL het vertrouwen krijgen om dit samen te doen. Niks mooiers dan lekker fietsen”.

 

Over Wehkamp
Wehkamp is hét online warenhuis voor gezinnen in Nederland. Wehkamp heeft ruim 2 miljoen vaste klanten, meer dan 500.000 bezoekers per dag en verstuurt meer dan 10 miljoen pakketten per jaar. En steeds meer mensen weten hun weg naar wehkamp te vinden. Het assortiment bestaat uit ruim 400.000 verschillende artikelen van 2.000 merken, verdeeld over de categorieën mode, wonen & slapen, tuin & klussen, huishouden, elektronica, speelgoed & games, sport & vrije tijd en mooi & gezond. Onze missie is simpel: wij willen het leven van alle gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maken.

Over DHL Parcel
DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. In Nederland is DHL Parcel de tweede speler op het gebied van pakketvervoer voor e-commerce. Het Nederlandse netwerk verbindt mensen en bedrijven op een snelle en betrouwbare manier en bestaat uit ruim 5.000 medewerkers.

Over Fietskoeriers.nl
Fietskoeriers.nl is de eerste en enige landelijk dekkende pakketdienst op de fiets. In 30 steden op de fiets en erbuiten met auto’s op groengas. Zo’n 600 fietskoeriers staan dagelijks klaar om de pakketjes te bezorgen. Fietskoeriers.nl is een samenwerkingsverband tussen 19 fietskoeriersbedrijven.

 

Foto: met toestemming van Fiestkoeriers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *