7 september: informatiebijeenkomst ‘Duurzaam bevoorraden via een logistieke hub’

Amsterdam wordt steeds drukker en daar werken wij instellingen en ondernemers allemaal, vaak ongemerkt, aan mee. Want hebben wij eigenlijk wel goed zicht op alle vervoersbewegingen die onze leveranciers maken om onze locaties te bevoorraden?

Logistieke hub

Na onderzoek door de onderzoekers en studenten van Urban Logistics werd duidelijk dat de leveranciers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maar liefst 70 keer rond de aarde gaan voor de levering van goederen op de UvA- en HvA-locaties.
De UvA en de HvA hebben daarom in juli de aftrap gegeven voor het leveren van goederen op de locaties via een logistieke hub aan de rand van de stad. In deze hub worden bestellingen gebundeld en vervolgens met schoon vervoer de stad in gereden (filmpje). Ook de gemeente Amsterdam laat een deel van de producten leveren via een hub.

Om een duidelijk merkbaar verschil te maken voor de stad Amsterdam is het noodzakelijk dat meer instellingen en ondernemers op een soortgelijke manier naar de eigen bevoorrading en vervoersstromen gaan kijken. De collegevoorzitters van de UvA en de HvA hebben daarom in juli diverse ondernemers langs de Knowledge Mile (de gehele Wibautstraat tot en met het Waterlooplein) een bos bloemen laten bezorgen met de oproep om ook na te denken over de eigen logistieke stromen.

De Gemeente Amsterdam, de UvA en de HvA hebben inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan op het gebied van slim en duurzaam bevoorraden. Zij delen hun ervaringen en de voor- en nadelen graag met u op 7 september 2017, zodat u vervolgens in uw eigen organisatie kunt kijken of het leveren via een hub ook voor uw instelling haalbaar is.

Programma
Datum:   donderdag 7 september
Tijd:        15.00 – 17.00 uur
Locatie:  Firma Deudekom, Industrieweg 22, 1115 AD Duivendrecht

  • Opening
  • Presentatie gemeente Amsterdam (Gemeente Amsterdam)
  • Presentatie Deudekom (Jan Deudekom, logistiek partner)
  • Presentatie onderzoeksprogramma Urban Logistics, HvA (Susanne Balm, onderzoeker)
  • Ervaringen gemeente Amsterdam (Afdeling Inkoop Amsterdam)
  • Ervaringen UvA/HvA (Bert Zwiep, Inkoop en Logistiek)
  • Afsluitende borrel

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via deze link.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *