Audax en Homerr gaan samenwerken bij bezorgen en retourneren van pakketten

Audax Groep en sociaal logistiek netwerk Homerr zijn een samenwerking gestart voor het duurzaam bezorgen en retourneren van pakketten. In deze samenwerking bundelen Audax en Homerr de krachten op het gebied van e-commerce, netwerk en logistiek. Inmiddels zijn 100 winkels uit het portfolio van Audax aangesloten bij Homerr, waaronder vestigingen van Bruna en AKO, en verzorgt Audax Logistiek het transport.

Audax Logistiek gaat pakketten bezorgen en ophalen bij de aangesloten Homerr ServicePunten (in winkels) of bij de particuliere Homerr BuurtPunten in Nederland. Op deze manier maken Homerr en Audax gezamenlijk slim gebruik van de bestaande dagelijkse logistieke routes en wordt er meer bezorgcapaciteit gecreĆ«erd, zonder extra wielen in te zetten. De innovatieve samenwerking tussen Audax en Homerr is ontstaan doordat beide partijen geloven in het combineren van vervoersstromen om zo het aantal bestelauto’s op straat te verminderen.

Nieuwe kijk op pakketbezorging

Mark-Jan Pieterse, medeoprichter Homerr: “Homerr is opgericht met het doel om pakketbezorging sociaal en duurzamer te maken. De groei van online bestellingen blijft zorgen voor druk op de last mile capaciteit, met meer bestelbusjes en drukte in de straat. Wij zijn dan ook verheugd met deze samenwerking. Samen met Audax zijn we in staat om op een duurzame manier ons hele netwerk van BuurtPunten en ServicePunten te ontsluiten en meer locaties aan te bieden voor buurtgenoten. Door gebruik te maken van bestaande capaciteit voorkomen we dat er extra wielen de weg op gaan en dragen we bij aan een duurzame en betaalbare pakketbezorging in Nederland.”

Casper de Nooijer, CEO van Audax Groep: “Audax en Homerr hebben de gezamenlijke doelstelling om zo veel mogelijk logistieke stromen te combineren. Als logistieke retailer kunnen wij door het verhogen van de efficiency zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot.”

Audax Groep verwacht het aantal Homerr-distributiepunten binnen haar eigen distributienetwerk de komende maanden verder uit te breiden. Diverse nationale en internationale webshops, zoals Vinted en Frank.nl maken gebruik van deze duurzame bezorging. Thomas Plantenga, CEO Vinted: “Wij geloven in duurzame bezorging. Het innovatieve en sociale karakter van de dienstverlening van Homerr sluit naadloos aan bij onze doelstellingen.”

Foto: met toestemming Homerr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *