Bouwhub Amsterdam heeft poorten geopend

Op een slimme manier de bouwplaatsen in de Metropoolregio Amsterdam bevoorraden is met het drukker worden van de stad van groot belang. Bouwhub Amsterdam is vorige week geopend om samen met aannemers te werken aan de bouwlogistieke stromen in, om en rond de bouw. Zo voorkomen ze vertragingen, onnodige vervoersbewegingen en onveilige situaties. Met maatwerkoplossingen zorgt de Bouwhub Amsterdam voor duurzaamheid, efficiëntie en kostenreductie in de keten. Bouwhub Amsterdam is een duurzaam initiatief dat zorgt voor minder vrachtwagens in de stad en op termijn voor elektrische vrachtwagens; samen slimmer en sneller bouwen.

In eerste instantie gaat de Bouwhub hiervandaan bouwmaterialen leveren voor het woningbouwproject van Vorm op de Houthavens. Als de pilot een succes. Bouwer Van ’t Hek gaat dat doen in samenwerking met Dekker Transport. Deze logistiek dienstverlener zal het transport gaan verzorgen en Van ’t Hek de rest eromheen. Het funderingsbedrijf heeft al stuk grond van 4.000 vierkante meter bestraat voor de bouwhub. Als de bouwhub een succes wordt en als er meer opslagcapaciteit nodig is, kan de plek uitgebreid worden met nog 4.000 vierkante meter.

BMN Nederland en Humebo hebben voor Woningstichting Rochdale een proefblok gerenoveerd in Amsterdam Noord met gebruikmaking van de bouwhub. Dit om te laten zien wat er kan gebeuren als partijen samenwerken in de keten. Oude dakkapellen er af, nieuwe dakkapellen meteen afmonteren en de oude retour nemen naar de hublocatie. Zie de video hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *