Leerzame lessen van Homerr en Zalando over BuurtPunten

Zalando test sinds juli dit jaar de inzet van vijftig Homerr buurtpunten in het Deense Aarhus en Kopenhagen. Door de levering van Zalando-bestellingen te bundelen vermindert het aantal leveradressen voor de pakketbezorger. Zalando werkt in Denemarken samen met de Nederlandse dienstverlener Homerr.

Remko Bakker, Business Development bij Zalando: “De test laat zeer goede resultaten zien. 95% van onze klanten die een bestelling bij een ophaalpunt heeft laten bezorgen, verwijst naar een ‘excellente service’ wanneer ze hun pakketje ophalen of retourneren.
Mark-Jan Pieterse, co-founder van Homerr: “Denen zijn zich zeer bewust van duurzaamheid. Dit is een kans om als individu, ofwel Din Nabo, zoals we hen in het Deens noemen, een positieve impact op hun lokale community te maken. Het aantal pakketbezorgers neemt af, doordat pakketjes bij één ophaalpunt worden afgeleverd en opgehaald.”
Met name de nabijheid van locaties, de openingstijden in de avonduren en toegankelijkheid zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van een specifiek afhaalpunt. Bovendien verklaart 72% van de Deense klanten dat ze hoogstwaarschijnlijk afhaalpunten zullen gebruiken in de nabije toekomst wetende dat ze milieuvriendelijker zijn. 85% van de klanten geeft aan dat de keuze voor Homerr komt door de gunstige ligging dicht bij hun huis of werkplek of op hun woon-werkverkeer. 57% zegt dat dit komt door de duurzame impact van deze service en 42% vanwege de sociale impact.
Zalando denkt dat het concept nog beter tot zijn recht zal komen in de landelijke gebieden van Denemarken. Daar is het aantal winkels kleiner en zijn de openingstijden minder ruim, waardoor buurtpunten een aantrekkelijk alternatief zijn. Daarnaast wonen op het platteland meer mensen op de begane grond, wat het gemak voor zowel het buurtpunt als de klant vergroot. Homerr blijft met Zalando verder innoveren om klanten een duurzamere en betere customer journey te bieden voor het ophalen en retourneren van pakketten.
Foto: Homerr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *