Rubriek: Gastcolumns

De fatbiker moet aan het kruis…

Ik had een bizarre droom. Op een zonnige dag stond ik bij de Stopera. Het Amsterdamse volk was er massaal vergaderd en riep: ‘Leve de koning van de fatbike!’ De wethouder liep uit de Stopera en zei tegen het volk: ‘Ik zal hem hier aan u tonen om u duidelijk te maken dat ik geen enkel bewijs van schuld heb gevonden.’

De logistieke sector is kapot?

De logistieke sector moet werken aan een eerlijke, duurzame en circulaire economie. Dat zegt het College van Rijksadviseurs (CRa) in een kritisch rapport over misstanden in de logistieke sector. Tegen zo’n rapport werkt geen publiekscampagne zoals ‘het lukt alleen met logistiek’. Moeten we het rapport zo snel mogelijk vergeten? Of heeft CRa toch wel een punt? Hoe maken de Topsector Logistiek relevanter?

Doorbouwakkoord mogen natuurlijk niet ten koste gaan van toekomstbestendig bouwen

Het aantal vergunde bouwvergunningen daalt in de Randstad. In Amsterdam zelfs met ruim veertig procent tegenover anderhalf jaar geleden. De gemeenten Rotterdam en Amsterdam kondigden een Doorbouwakkoord aan voor de realisatie van voldoende bouwlocaties en het bouwen van meer betaalbare woningen.

Vacatures

Algemeen Directeur/ Gemeentesecretaris

Eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Bereiken van de doelstellingen. Zichtbaar en aanspreekbaar met charisma en bezieling. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Bijeenkomst bouwlogistiek: op ontdekkingsreis met het locatiebord

Na een succesvolle eerste bijeenkomst, is het tijd voor een vervolg rondom het locatiebord. De afgelopen periode is er door Zuid-Holland Bereikbaar doorgewerkt aan het locatiebord voor de bouwlogistiek. Hoog tijd voor een update. Zuid-Holland Bereikbaar nodigt je uit om deel te nemen aan de Bijeenkomst bouwlogistiek op 5 juli op de master hub Dura Vermeer Urban Miner te ‘s-Gravendeel.