Rubriek: Kennisnetwerken

Podcast: politiek en logistiek over zero emissiezones

Kopzorgen zijn er bij gemeenten en bij ondernemers over de aankomende zero emissiezones. Want veel is nog onduidelijk, lang niet alle voorbereidingen zijn getroffen. Slimme ondernemers kopen nog snel een dieselvoertuig, omdat ze daarmee nog even een tijdje mogen doorrijden. Elektrificatie schuift daarmee op de lange baan. Logistiek.nl maakte een podcast over de beoogde zero emissie zones.

Koplopers over emissieloze bouwlogistiek: niet alles hoeft maar er kan al veel

Technisch is er inmiddels genoeg ontwikkeld om emissieloos bouwen en transporteren mogelijk te maken. Het is vaak een kwestie van inregelen en data delen. Koplopers in de sector laten zich niet afleiden door netcongestie of gebrek aan voertuigen. Dit is wat bedrijven en overheden kunnen doen.

Vacatures

Algemeen Directeur/ Gemeentesecretaris

Eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Bereiken van de doelstellingen. Zichtbaar en aanspreekbaar met charisma en bezieling. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Is er wel draagvlak voor zero emissie zones?

De uitbreiding en aanscherping van de milieuzones voor het verkeer in Londen gaat gepaard met grootschalige protesten. Honderden camera’s werden de afgelopen weken gestolen of vernield. Sommige bewoners zijn het er niet mee eens dat ze straks niet meer de weg op mogen met hun vervuilende auto of daarvoor een stevige tolheffing moeten betalen.