Rubriek: Soms gaat het fout

Statiegeld: coins are for beggars?

De schoonmakers liepen door de trein. Er zaten veel statiegeldflesjes en blikjes in het afval. De gemakskopers vinden 15 cent statiegeld klaarblijkelijk geen stimulans om de lege flesjes en blikjes mee naar huis te nemen en bij de lokale supermarkt in te leveren; coins are for beggars?

Vacatures

Algemeen Directeur/ Gemeentesecretaris

Eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Bereiken van de doelstellingen. Zichtbaar en aanspreekbaar met charisma en bezieling. Bekijk alle vacatures

Advertorial

Gestrand met KLM? Dan sta je er alleen voor

Op maandag zijn we gestrand met KLM in Madrid. De remmen van de Boeing 737 die ons naar Amsterdam zou brengen liepen vast op de startbaan. Het gebeurde aan het begin van de avond. Het duurde uren voordat er een monteur aan te pas kon komen. We zaten ruim drie uur vast in een vliegtuig in de warme zomerzon. Aan boord was het water op een gegeven moment zelfs op.

Zero emissie: moeten gemeenten niet gewoon zelf het goede voorbeeld geven?

Bij de aanschaf van nieuwe vuilniswagens kiest Amsterdam niet voor uitstootvrij, maar voor dieselmotoren. Het ‘verkeerde signaal’ en ‘niet eerlijk’, dat vindt het bedrijfsleven dat vanaf 2025 met nieuwe dieseltrucks de stad niet meer in mag. Moeten gemeenten zelf het goede voorbeeld geven? Hierover schrijft Walther Ploos van Amstel in zijn blog op Logistiek.nl.

Wat moeten we met de haast- en TikTok-gasten in de horeca?

Met veel voorpret gingen we in het Hemelvaartsweekend lunchen bij een van onze lievelingsrestaurants. We noemen geen namen. De Michelinster is terecht, en we komen er graag nog eens terug. Normaal is de sfeer geweldig fijn met om ons heen gasten die ook genieten van alles wat er gebeurt en op tafel voorbij komt. Een echt feestje.

Digitaal bankieren lastig voor veel mensen

2,6 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder worstelen met de digitale betaalwereld. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank. Alledaagse betalingen in de winkel lukken meestal nog wel. Maar minder vaak voorkomende handelingen zoals het openen van een bankrekening of het blokkeren van een bankpas leveren problemen op.