Slimme en schone bouwlogistiek in Amsterdam

Amsterdam is voortdurend op zoek naar manieren om de bouwprojecten in de stad met zo min mogelijk overlast en zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Om deze nieuwe manier van werken in Amsterdam een stap verder te brengen, ondertekende wethouder Dijksma op 10 januari drie Green Deals.

Met de ondertekening van deze Green Deals (waaronder logistiek in de bouw) zegt de gemeente toe dat ze zich zullen inzetten voor duurzaamheidswinst op bouwprojecten, het verminderen van de uitstoot van werktuigen op de bouwplaats en slimme bouwlogistieke oplossingen. Bij de werkzaamheden aan de Amsterdamse Rechtboomssloot komen de drie Green Deals samen.

Bouwplaats van de toekomst
In het centrum wordt aan de Rechtboomssloot een kademuur vervangen. De aannemers maken gebruik van circulair beton met een lage milieudruk en werkt met vrijwel alleen maar elektrische werktuigen. De bouwmaterialen worden via het water aangevoerd met een elektrische boot. Daardoor neemt de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen af. Ook heeft de omgeving door de inzet van elektrische machines veel minder last van geluidsoverlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *