Gemeente Rotterdam start marktconsultatie zero emissie bouwlogistiek

De gemeente Rotterdam nodigt partijen (leveranciers en transporteurs) uit die willen meedingen naar – of betrokken willen zijn bij – opdrachten voor het leveren en vervoeren van Bouwmaterialen voor infrastructurele werken aan de gemeente Rotterdam voor een marktconsultatie. Zie Tendernet.

Doel marktconsultatie

De gemeente Rotterdam koopt zelf voor 1,5 miljard euro per jaar in en genereert daarmee relatief veel transport. Het grootste deel van inkoop gaat naar de sector van Bouwmaterialen voor infrastructurele werken. Voor inkoop en aanbesteding wil de gemeente Rotterdam eisen en wensen opstellen om vervoer zonder uitstoot te krijgen. Om meer zicht te krijgen op realistische eisen en wensen, organiseert de gemeente Rotterdam hierover een marktconsultatie.

In de marktconsultatie worden één op één gesprekken gevoerd tussen de gemeente en een bedrijf. Het doel is om een beter beeld te krijgen van realistische eisen en wensen die de gemeente aan marktpartijen en hun aanbiedingen kan stellen omtrent emissieloos vervoer. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Het gesprek duurt maximaal 1 uur.
Er wordt bewust geen verslag verspreid van de marktconsultatie zodat marktpartijen vrijuit inhoudelijk het gesprek met de gemeente kunnen voeren en hun visie kunnen delen. Wel wordt een intern verslag gemaakt en worden de conclusies en aanbevelingen verwerkt in toekomstige aanbestedingsdocumenten.

De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Realistische mogelijkheden voor leveranciers en transporteurs van Bouwmaterialen om emissievrij transport voor elkaar te krijgen.
  • De rol van de gemeente om te helpen en sturen zodat leveranciers en transporteurs van Bouwmaterialen zonder uitstoot.

Bron: Tendernet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *