Lowlands experimenteert met RFID-chip in polsbandjes

Lowlands sponsor Nedap experimenteert met polsbandjes met RFID chips. Bezoekers kunnen zo op meerdere punten inchecken waarna de check-in direct op hun Facebook account komt. Zo raak je nooit je vrienden kwijt en kun je synchroniseren waar je allemaal geweest bent. Dit gebeurt alleen bij bezoekers die zich hiervoor bij Nedap aanmelden.

Paul Bijkerk bericht erover op: 3voor12.nl  

Op Lowlands kunnen bezoekers dit jaar RFID-chips in de polsbandjes activeren. Het gaat bij beide festivals om een actie op vrijwillige basis. Bij Werchter kun je je bandje laten registreren en bij Lowlands gaat het om een extra polsbandje, dat je apart moet aanvragen bij sponsor Nedap waarmee Lowlands samenwerkt.

Naast het contact met andere bezoekers is er voor de organisatie de mogelijkheid om de bezoekersstromen in kaart te brengen. Hierdoor kan de organisatie inspelen op de veiligheid. Ook Bevrijdingsfestival Overijssel en Appelpop maken al gebruik van dit systeem. De mogelijkheid bestaat dat Lowlands in de toekomst bepaalt dat je moet inchecken om het terrein binnen te komen. Volgens Van der Wel, op3voor12, is het voor Lowlands interessant om te zien wat de drukste momenten bij de toegangspoort zijn en hoeveel bezoekers bijvoorbeeld speciaal voor het nachtprogramma komen. Lowlands gaat dit jaar wel experimenteren met betalen via een polsbandje. Het gaat dan om een proef op beperkte schaal aan de bar in de perstent. Lees het hele artikel

http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2013/juni/Lowlands-experimenteert-met-RIFD-chips–in-Polsbandjes.html

Foto: Bart Roel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *