PostNL pakketten bij ‘niet thuis’ direct naar afhaalpunt

De online markt is sterk in beweging. PostNL speelt daarop in door de pakketbezorging zo goed mogelijk op zowel de groei als de wensen van verzenders en ontvangers af te stemmen. Met als doel pakketten in één keer bij de ontvanger af te leveren: waar en wanneer zij dat willen. Dat lukt in 95% van de gevallen bij de eerste bezorgpoging, volgens PostNL. Als gekozen is voor thuisbezorging wordt het pakket altijd één keer thuis aangeboden. Lukt het de bezorger niet om het pakket thuis af te leveren, dan gaat het vanaf nu direct naar de dichtstbijzijnde PostNL-locatie. Klantonderzoek door PostNL heeft uitgewezen dat de meeste ontvangers dat graag willen. Op deze manier kunnen ontvangers hun pakket daar een dag eerder ophalen.

Controle over bezorging
PostNL werkt er hard aan om de pakketbezorging zo goed mogelijk op zowel de groei als de wensen van verzenders en ontvangers af te stemmen. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer mogelijkheden toegevoegd om ontvangers meer controle over de bezorging van hun pakket te bieden en ook webwinkels bieden regelmatig meer dan één bezorgoptie aan.

Uit ervaring blijkt dat een groot deel van de ontvangers waarbij de eerste bezorgpoging niet slaagde, ook bij de tweede poging niet thuis is. En uit klantonderzoek weten we dat de meeste ontvangers liever willen dat deze pakketjes direct naar een PostNL-locatie worden gebracht. Dan zijn deze pakketten namelijk een dag eerder beschikbaar. Er zijn op dit moment zo’n 3.300 PostNL-locaties in Nederland dus er is er altijd een in de buurt.

Niet meer voor niets in de bestelbus
Omdat pakketten geen tweede keer meer mee hoeven in de bus scheelt dat onnodige kilometers en dus CO2-uitstoot. De ruimte in pakketbussen wordt beter benut en daarmee kan PostNL die capaciteit optimaler inzetten. Dat is nodig want het aantal pakketten groeit nog steeds gestaag en de laatste twee maanden van het jaar is het extra druk.

Bron: PostNL

11 thoughts on “PostNL pakketten bij ‘niet thuis’ direct naar afhaalpunt”

Niels van der Meer 3 maanden ago

UPS doet hetzelfde. Niet thuis, dan direct naar het afhaalpunt. Ze zeggen dat uit onderzoek blijkt dat de klant dat wil, maar dat onderzoek hebben ze vast niet uitgevoerd. Ik bijv. wil het helemaal niet. Maar, mooie redenen zoeken, maakt het acceptabeler. Het gaat natuurlijk alleen om de centjes: het is gewoon goedkoper voor PostNL, UPS, etc. om de tweede bezorgpoging te schrappen.

Herman Van Eynd 3 maanden ago

In België doet PostNL het anders. Mijn laatste twee pakketten werden in de onbeveiligde hall gedumpt, zonder dat ze aanbelden. En telkens “was een handtekening vereist.”

Carola 3 maanden ago

sterker nog: bij ons in Den Haag komt men helemaal niet meer langs de deur en gaat meteen vanuit het sorteercentrum naar het afhaalpunt. Dit in tegenstelling wat er als informatie op de site staat bij de track en trace code. Al een paar keer voor nop thuis zitten wachten!
Bovendien wordt het dan gebracht naar zo ongeveer het verste afhaalpunt, terwijl er drie zijn die voor mij veel dichterbij zijn.
Een klacht indienen heeft geen zin, want een reactie krijg je niet.

Alexandra 3 maanden ago

Toch krijg ik regelmatig pakjes die je niet direct naar een afhaalpunt kan sturen. PostNL meldt dan dat dat aan de verzender ligt. Terwijl de reclame suggereert dat ik er altijd invloed op heb. Van aboutyou kan ik bijvoorbeeld in Almelo via de app niet aanpassen. Niet op moment van verzenden en ook niet als het al onderweg is. Echt pas na de eerste keer dat zij langs zijn geweest. Ik vind dat heel vervelend omdat de meeste postbodes dan bij de buren aanbellen en ik wil de buren er niet mee belasten. Daardoor bestel ik dus minder online.

Henry 3 maanden ago

Het zou prettig zijn als het aflever tijdstip werkelijk zou kloppen .
Nu krijg je meerdere wijzigingen per pakket door via de app en met als eindresultaat dat er nog op een ander tijdstip bezorgd wordt.

Marten 3 maanden ago

Eindelijk zou ik zeggen. Ik heb dit vaak aan ze voorgesteld, maar altijd moest je een dag extra wachten. Scheelt tijd en geld en minder uitstoot.

Albert Bos 3 maanden ago

Wat is er mis met directe bezorging bij een goede buur?
Dan heb je het direct bij thuiskomst op de oorspronkelijke bezorgdatum.
Dat is nog sneller, toch?

C A van Dam koster 3 maanden ago

Bedankt voor de informatie

Walther Ploos van Amstel 3 maanden ago
Ronald Scherpenisse 3 maanden ago

Nog even en we zijn terug bij het begin, en overigens niets mis mee, een soort van postkantoor ahum pakketkantoor.

Hermine 3 maanden ago

Het lijkt mij een prima idee als alle bezorging direct naar een afhaalpunt gaat. Geen vervuilend vervoer in de straat en je hoeft je geen zorgen meer te maken over thuis zijn. En het biedt kans op een wandelingetje, goed voor ontspanning en beweging!👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *