CityDepot in Gent (B) sluit: zijn er wel kansen voor cityhubs?

Stadslogistiek dienstverlener CityDepot (0nderdeel van Bpost) stopt in de zomer de activiteiten in Brugge. Bijna drie jaar na de start bleek dat er te weinig volumes was om de vestiging rendabel te maken. Na iets meer dan twee jaar bleek dat er niet genoeg potentie was en dat de lokale winkeliers het initiatief niet voldoende steunden. CityDepot stopt binnenkort ook in Leuven

CityDepot is actief in de duurzame stadslogistiek. Om te vermijden dat vrachtwagens de stad inrijden, worden de goederen afgeleverd in een hub aan de rand van de stad. Van daaruit worden ze met ecologische voertuigen zoals cargofietsen of elektrische bestelwagens bij de klanten bezorgd. In 2015 nam Bpost CityDepot over.

Hubs, of urban consolidation centers, hebben het in alle Europese steden moeilijk. Van de honderden fors gesubsidieerde initiatieven is nog een enkeling open. De vraag is ook of de beste hub niet hubloos is. Onlangs kwam Transport for London met een goed onderbouw overzicht van goederenstromen die zich juist wel voor hubs lenen.

Bron: Flows

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *