Ketensamenwerking maakt logistiek in de bouw efficiënter

Met het sluiten van een ‘Green Deal’ staat het thema bouwlogistiek volop in de belangstelling. Tijdens het congres Slimme Bouwlogistiek van TNO in de TU in Delft toonden Dura Vermeer, Van Wijnen en VolkerWessels toonden aan hand van praktijkcasussen hoe zij in de praktijk bouwlogistiek bij binnenstedelijke bouwprojecten organiseren.

Het in mei opgeleverde nieuwbouwproject De Trip in Utrecht is binnen de bouw het schoolvoorbeeld hoe slimme en efficiënte bouwlogistiek succesvol in de praktijk is gebracht door VolkerWessels.
Ron Frazer, directeur bij VolkerWessels Bouwmaterieel, stak dit niet onder stoelen of banken tijdens zijn presentatie op het congres Slimme Bouwlogistiek, georganiseerd door TNO, wat 5 oktober plaats vond in de bouwkunde faculteit op de campus van de TU Delft. “Tijdens de bouw van De Trip hebben we vooral veel data verzameld en hebben we onder andere een Bouw hub en runners ingezet. De resultaten spreken voor zich. Dat zorgde voor 69 procent minder ritten, een tijdsbesparing van 84 minuten per rit, een gemiddelde beladingsgraad van 90 procent en een verkorting van de doorlooptijd van het bouwproces met 13 weken.”

Lees het verslag van het congres op de website van Dinalog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *