In Utrecht denken ze slim na over buurtlogistiek

Achter het centraal station van Utrecht verrijst een nieuw stukje stad. Deze nieuwe wijk, het Beurskwartier, wordt een innovatieve, duurzame en groene aanvulling op de historische stadskern. Hierbij is veel aandacht voor een schone, aantrekkelijke en vooral ook gezonde leefomgeving. 

Living Lab Utrecht

De partijen van het ‘Living Lab Utrecht Slimme en Gezonde Stad (SGS)’ richten zich op het blijvend verbeteren van de stedelijke leefomgevingskwaliteit van de gemeente Utrecht. De partijen bestaan uit de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de gemeente en provincie Utrecht.
Dit doen zij door in dit living lab innovaties in beleid en ‘best practices’ centraal te stellen en belemmeringen in regelgeving op te sporen en door de mogelijkheid te bieden om innovatieve concepten en technieken toe te passen.

Op 18 februari 2019 is de slotbijeenkomst van het Living Lab Utrecht SGS. Hier worden de resultaten uit de eerste hand besproken met vakgenoten; een blik op de toekomst van het Beurskwartier. Leerzaam en inspirerend!

Buurtlogistiek

Een van de onderdelen van SGS was het ontwikkelen van een visie op buurtlogistiek. Voor het toekomstige, grotendeels autovrije, Beurskwartier in Utrecht is nu alvast nagedacht over slimme oplossingen voor een duurzaam, efficiënt en innovatief stadslogistiek systeem. Hoe ziet ‘last mile delivery’ er straks uit in het nieuwe Beurskwartier? Deze visie heeft geresulteerd in een aansprekend boekwerk dat als voorbeeld voor veel nieuwe woonwijken kan dienen.
Het project ‘Stadslogistiek in een duurzaam en bereikbaar Beurskwartier’ is uitgevoerd door bureau Nieuwe Gracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: gemeente Utrecht en Bureau Nieuwe Gracht

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>