Mag de Amsterdamse wielklem weer terug?

Wethouder Herrema van verkeer heeft de wielklem enkele jaren geleden afgeschaft. Die zou te veel agressie oproepen en niet gastvrij zijn. Ik vraag me af of dat een verstandig idee was. Een leefbare stad is een stad zonder onnodig blik op straat. De hoge parkeertarieven, de afschrikwekkende werking van de wielklem en de strenge blik van de klemmende ambtenaar houden veel auto’s buiten de stad. Daar hebben wij als bewoners (en autobezitters) allemaal baat bij.

Als je dan toch absoluut al met je auto de stad in wil, dan laat je het wel uit je hoofd om niet te betalen. De wielklem is een prima sanctie; direct en hard. Dat is een boete die je mogelijk ooit eens thuis krijgt niet.Screen Shot 2013-09-19 at 11.18.07 PM

Amsterdam is gastvrij. Als de wethouder de moeite zou hebben genomen eens op een zondagmorgen over de grachten te lopen dan is de vraag of we juist die Italiaans en Franse toeristen, die bij mij in de buurt de meeste klemmen lijken te krijgen, wel gastvrij moeten willen ontvangen. Slapende in hun auto, pissend in de grachten en het weinige geld dat ze uitgeven besteden in Amsterdam soft drugsscène.

Of moeten we juist gastvrij voor de toeristen die naar Amsterdam gaan, omdat ze van de sfeer en de cultuur houden en met respect onze schitterende stad bezoeken en beleven? Verwen die toeristen en bezoekers met een echt gastvrije stad, die schoon en veilig is. De wethouder mag mij nog eens uitleggen hoe gastvrijheid en meer auto’s in de stad daarin passen. Wethouder, ik hoop dat u die klemmen nog maar even heeft bewaard… van mij mogen ze terug!

Walther.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *