Disrupties en innovaties in de bezorgmarkt

Precisielogistiek heeft de toekomst, zeggen experts. De consument krijgt steeds betere keuze. Van bezorgtijden tot afleverlocaties. ‘Vandaag besteld, gisteren bezorgd’ lijkt hét credo te worden. Maar al dat maatwerk heeft ook een keerzijde: de bezorging wordt er niet duurzamer op. Emerce bracht de belangrijkste disrupties in de bezorgmarkt in kaart.

Emerce meldt onder meer: ‘De belangrijkste ontwikkelingen spelen zich af op het gebied van de last mile, vrij vertaald: de laatste kilometer. Pakketvervoerders breiden hun dienstverlening dan ook in hoog tempo uit: ze bezorgen bijvoorbeeld in het weekend en in de avond, op de dag dat de consument iets bestelt (same day delivery) of via pakketautomaten. Daarnaast zijn er in het buitenland bedrijven die experimenteren met pakketbezorging door drones, robots en bezorging in kofferbakken van auto’s. Bezorgen begint eindelijk maatwerk te worden.
Om het bezorgverkeer te ontlasten, ontstaan daardoor steeds meer overslaginitiatieven. Bij een aantal pakketvervoerders worden zelfs andere voertuigen ingezet of lopen testen voor bezorging in binnensteden. Voorbeelden zijn een fiets waar een minicontainer op past of de inzet van kleine elektrische voertuigen’.

Het hele artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *