Hoe ziet de toekomst in B2B food services eruit volgens Shopping Tomorrow?

Is de huidige horecalogistiek nog wel van deze tijd? Tijdens de Horecava in Amsterdam bespraken onderzoekers en betrokkenen creatieve en slimme oplossingen voor horecalogistiek, zoals inkoopbundeling en het benutten van digitale mogelijkheden. Wordt de slimme koelkast jouw nieuwe bestelsysteem?

Waardebehoud of waardesprong?

Overstappen op nieuwe logistieke concepten is niet alleen belangrijk om de uitstoot en het dichtslibben van de stad tegen te gaan. Het biedt ondernemers bovendien de mogelijkheid tot slim ondernemerschap: van waardebehoud naar waardesprong. Denk bijvoorbeeld aan het benutten van digitale mogelijkheden, zoals een slimme koelkast die na een drukke avond automatisch doorgeeft aan de leverancier wat er bijgeleverd moet worden.

Shopping tomorrow

Welke grote ontwikkeling zijn er in food-commerce en welke impact gaan deze hebben? Wat wordt de impact van e-commerce, marktplaatsen, nieuwe logistieke oplossingen en de blurring van foodretail en foodservice voor de sector en klanten? Hoe kun je het netwerk voor voorraadlocaties en bezorging optimaal inrichten? Hoe gaat de rolverdeling in de keten verschuiven? Dit zijn vragen waar de expertgroep 2B Food zich in het onderzoeksjaar van 2019 mee bezig gaat houden. De blue paper van de expertgroep staat op de website van Shopping Tomorrow.

Figuur: Shopping Tomorrow – expertgroep 2B Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *