Horecava 2020 over innovatie in horecadistributie

Veranderende regelgeving bij de reductie van CO2, stadslogistiek en de belevering van de horeca en de groeiende vraag naar maaltijdbezorging leiden allemaal tot vragen bij ondernemers. Op het Delivery & Mobility kennisplein van Horecava 2020 maken ondernemers in de horeca kennis met de hele reis van belevering tot bezorging.

Startend met de levering aan de horecakeuken en/of de darkkitchen, het bezoeken van een volledig operationele darkkitchen tot het bezorgmoment bij de consument. We delen cijfers op het gebied van maaltijdbezorging, hoe je als ondernemer kunt inspelen op deze ontwikkeling? Hoe kun je meer rendement halen uit de keuken en er zijn ronde tafelsessies die meer inzicht geven in uitdagingen van zero emissie stadslogistiek.

Kennisplein Delivery & Mobility

Er is een Kennisplein waar inhoudelijke sessies plaatsvinden, cijfers over maaltijdbezorging worden gedeeld, diverse onderwerpen zoals rendement en wet- en regelgeving komen aan bod en als ondernemer ontdek je hoe je inspeelt op de ontwikkelingen. Daarnaast zijn er ronde tafelsessies die meer inzicht geven in de uitdagingen bij en oplossingen voor stadslogistiek.

Kennissessie woensdag 15 januari 2020

Als onderdeel van de invulling van het thema Delivery & Mobility heeft de Horecava een kennissessie in het TrendLAB Theater op het programma staan, dit naast een kennisplein waarbij de focus ligt op vernieuwde vormen van belevering van de horeca onder het motto: horecadistributie – straks lege borden en lege glazen?

De horecadistributie past niet meer bij de maat van de stad. Van al het goederenvervoer in Amsterdam is 30% bestemd voor horecadistributie. Dagelijks rijden 3.000 bestelbussen en 2.000 vrachtwagens naar de bijna 5.000 horecaondernemers in de stad, met gemiddeld maar twee zendingen. Dit moet slimmer en schoner met minder druk op de openbare ruimten. In deze sessie belichten we de oplossingsrichtingen en de rol die je als ondernemer hierin kunt spelen. Sprekers komen onder meer van Bidfood, Koninklijke Horeca Nederland en Hogeschool van Amsterdam. Moderator is Walther Ploos van Amstel.

Wanneer: woensdag 15 januari van 16.00 – 17.00 uur

Waar: Horecava RAI Amsterdam

 

Foto: Van Bitterswijk

1 thought on “Horecava 2020 over innovatie in horecadistributie”

Petet Hendriks 3 jaar ago

De vrachttram was en is de oplossing en Walter weet dat als geen ander. Geen extra vervoer toevoegen, uitsluitend binnen een bezorg-straal van Max 750 meter
City Cargo was en is de voor de hand liggende oplossing. Walter was er bij en keek ernaar!
Denken vanuit de behoefte van de consument, dat is voor veel kamer geleerden heel moeilijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *