Cargobikes hebben de toekomst in stadslogistiek en drones niet

Sommige pakketbedrijven denken dat leveringen binnenkort door drones worden gedaan. Er is echter een heel oude technologie die meer kans maakt om het grootste deel van de leveringen te doen: de fiets. De  vrachtfiets van vroeger is nu elektrisch en kan probleemloos 350 kg door drukke straten bezorgen, aldus Carlton Reid in Forbes.

Lichte elektrische vrachtvoertuigen zijn een goed alternatief voor ongeveer 20 procent van alle bestelauto’s die momenteel in grote steden rijden. Onderzoekers van de hogescholen van Amsterdam en Rotterdam werkten twee jaar samen met logistieke dienstverleners, gemeenten en andere deskundigen aan het rapport ‘City Logistic: Light and Electric’.

Carlton Reid meldt het over op Forbes: “Zelfs als alle bestelauto’s van de ene op de andere dag elektrisch zouden worden, dan zou er nog steeds niet genoeg ruimte zijn om in te steden te rijden, te parkeren en uit te laden. Steden zouden beter kunnen worden bediend door lichtere, kleinere voertuigen. Het is daarom geen wonder dat de bedrijven als DHL, UPS, postNL en anderen investeren in onder meer vrachtfietsen”.

Lees het hele artikel in Forbes hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *