Gamechanger Fietskoeriers.nl: ‘Laat ons steden schoner maken’

Fietskoeriers.nl won donderdag de ‘Game Changer Award’, de innovatieprijs van de Nederlandse Shopping Awards. Het koerierbedrijf wil het verschil maken in een pakketbezorgsector vol busjes en scooters. NU.nl ging in gesprek met directeur Marieke Snoek.   

De jury heeft Fietskoeriers deze prijs gegeven omdat zij de samenwerking hebben opgezocht, in plaats van de concurrentie aan te gaan. Zo goed als elk fietskoerierbedrijf in Nederland is nu lid geworden. Verder hechten ze als koerierbedrijf veel waarde aan de koeriers: “we vinden het belangrijk dat het geld ook echt naar hen, gaat, want hij zij werken zich in het zweet.”

“Er zijn veel webshops die roepen dat ze alles voor hun klanten willen doen: de kwaliteit van de producten moet goed zijn, het moet mooi zijn, et cetera. Over het laatste stukje, de bezorging, hebben ze geen controle. Wij zeggen dat we dat ‘wow-effect’ ook in de bezorging willen laten doordringen. Op de fiets, wat het ook een game changer in de logistiek maakt. We doen dit al vijftien jaar. Op steeds grotere fietsen, zodat we makkelijker pakketten kunnen meenemen. We zitten nu in de 29 grootste steden van Nederland. We willen de pakketten zo veel mogelijk in de steden op de fiets bezorgen. We hebben gesprekken met de grootste webshops van Nederland, om ons vooral echt te focussen op de stadsbezorging. Ik hoop dat we aan het einde van het jaar in veertig steden bezorgen. We willen naar vijf miljoen bezorgde pakketten in 2017″.

Lees het hele interview hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *