Slimme bouwlogistiek in de Amsterdamse binnenstad

Beperkte bereikbaarheid, een drukte van jewelste en het ontbreken van ruimte op de bouwplaats, maken van de renovatie van het Binnengasthuis in hartje Amsterdam een logistieke uitdaging. Door gebruik te maken van de 2-kuubs BouwBewust Boxen, een goede afstemming en dagproducties, lukt het de Friso Bouwgroep. 

Bouwen of renoveren in een binnenstedelijk gebied is moeilijk. Bij dergelijke projecten worden vaak veel eisen gesteld. Bij de renovatie van het Binnengasthuis zijn eisen gesteld ten aanzien van Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie. Aannemer Friso Bouwgroep is verantwoordelijk voor de renovatie. Voorafgaand hebben zij een BLVC-kader opgesteld om de omgeving tijdens de werkzaamheden toegankelijk en leefbaar te houden.

Mede dankzij de inzet van BouwBewust | Logistiek en BouwBewust | Afvalretour kunnen alle eisen gerealiseerd worden. De overlast voor omwonenden blijft beperkt, net zoals het aantal transportkilometers en de CO2-uitstoot. De bouwplaats ziet er opgeruimd uit dankzij de BouwBewust Boxen die in de steiger geplaatst kunnen worden. En er wordt flink op tijd bespaard dankzij het gecombineerd aan- en afleveren van bouwmaterialen/afval en het inzamelen van afval op hoogte in de BouwBewust Box.

Lees ook het complete artikel ‘Uitgekiend aanleveren in de binnenstad’ gepubliceerd in vakblad Aannemer.

Bron: Bouwbewust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *