Succesvolle herontwikkeling bedrijventerrein Lage Weide Utrecht

Logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace levert samen met zijn investeringspartnerpartner Invesco de komende maanden drie nieuwe bedrijfslocaties op in Utrecht. De panden worden verhuurd aan onder meer Albert Heijn en een grote Nederlandse retailer, die op een later moment wordt bekendgemaakt. Over de verhuur van de derde locatie is Intospace nog in gesprek met een derde, grote partij. Met de oplevering rondt Intospace de intensieve herontwikkeling af van bedrijventerrein Lage Weide, tot voor kort een flink verouderde locatie met zware industrie.

De nieuwe bedrijfslocaties zijn geheel volgens de standaarden van Intospace ontworpen op maximale toekomstbestendigheid. Verwacht wordt dat de huurders in de loop van de tijd steeds meer elektrische voertuigen gaan inzetten. Dat is een van de redenen waarom op de daken van de drie panden circa 55.000 vierkante meter aan zonnepanelen komt, goed voor een jaarlijkse productie van 7,2 miljoen kilowattuur (gelijk aan het stroomgebruik van ruim 2500 huishoudens). Daarmee wordt het een zogenaamd ‘energiepositief’ project; er wordt dus meer stroom geproduceerd dan dat  de gebouwen zelf nodig hebben. Bovendien is de verwachting is dat de nieuwe locatie gaat zorgen voor zo’n 1.500 banen. De gebouwen voldoen qua duurzaamheid aan de voorwaarden voor het BREEAM-certificaat ‘excellent’.

 

Dubbele capaciteit opslag en distributie
Gebouw A, dat als eerste van de drie op maandag 4 april is opgeleverd, wordt verhuurd aan Albert Heijn. De supermarkt vervangt daarmee het huidige Home Shop Center in De Meern, dat stukken kleiner is. De capaciteit wordt met het nieuwe pand op bedrijventerrein Lage Weide ruimschoots verdubbeld. De nieuwe locatie van AH beslaat ruim 20.000 vierkante meter aan bedrijfshal met bijbehorende kantoorruimte en parkeerplaatsen voor personenauto’s en bezorgbussen.

Gebouw C, dat langjarig aan een grote Nederlandse retailpartij wordt verhuurd, wordt eind april opgeleverd. Het nieuwe bedrijfspand beslaat ruim 21.000 vierkante meter aan bedrijfshal, 2.400 vierkante meter aan mezzanine en circa 1.800 vierkante meter kantoorruimte. De locatie zal voor de gebruiker een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van de leveringsketen richting haar 750 winkels. Het pand krijgt zo’n 150 parkeerplaatsen op het maaiveld.

Onderhandeling met grote partij in e-commerce
Over de verhuur van gebouw B, waarvan de oplevering gepland is eind mei, is Intospace nog in onderhandeling met een grote partij in e-commerce. Die locatie krijgt een bedrijfshal van zo’n 13.500 vierkante meter met ongeveer 1.700 vierkante meter mezzanine. Er wordt daarnaast zo’n 1.400 vierkante meter aan kantoorruimte gerealiseerd. Gebouw B is voorzien van zo’n 100 parkeerplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *