DHL en bpost gaan samen leveren in de Benelux

DHL Parcel en bpost gaan samenwerken onder de naam ‘Dé Benelux bezorgers’ om het grensoverschrijdend online shoppen makkelijker en sneller te maken voor consument en webshop. Door samen te werken op het vlak van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren wordt de cross-border e-commerce verder gestimuleerd.

Voordeel voor consumenten

In een onderzoeksrapport is vastgelegd hoe Nederlandse webshops nog meer kunnen profiteren van potentiële Belgische klanten door in te spelen op specifieke behoeften in aflevering. Door de samenwerking tussen DHL en bpost, de marktleider in consumentenbelevering in België, kunnen Belgische consumenten tot in de avond bestellen bij een Nederlandse webshop en hun bestelling de volgende dag al geleverd krijgen.
Ook omgekeerd kan de Nederlandse webshopper langer terecht bij de Belgische online winkels om het de volgende dag met DHL als vertrouwde bezorger afgeleverd te krijgen. Een groot voordeel is verder de eenvoud van de retourzendingen van aankopen die niet bevallen. Terugsturen van Nederland naar België en omgekeerd is net zo eenvoudig als bij binnenlandse bestellingen. Bovendien geniet de e-tailer dankzij de samenwerking van een totaaloplossing wat zowel een administratieve als operationele vereenvoudiging betekent.
Benelux markt
Van de 11,4 miljoen Belgen koopt 60% online. Van deze groep winkelt 63% ook in andere Europese landen. Van de ruim 5 miljoen Belgische webshoppers geeft 68% aan dat bij een Nederlandse webshop te willen doen. Van de Nederlanders koopt 79% online, maar het percentage dat in het buitenland e-shopt beperkt zich nog tot 34%. De algehele groei in e-commerce in de Benelux bedraagt omstreeks de 10%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *