Neele en VAT Logistics samen verder als Neele-Vat Logistics

Logistiek dienstverleners Neele Logistics en VAT Logistics gaan op gelijkwaardige basis fuseren. Beide Rotterdamse familiebedrijven bundelen de krachten om onder de nieuwe naam Neele-Vat Logistics gezamenlijk de toekomst in te gaan. Neele-Vat Logistics is na de fusie een kerngezond familiebedrijf met meer dan 500 medewerkers, 20 vestigingen in 9 landen en een omzet van 230 miljoen euro per jaar.

Allround Europese logistiek dienstverlener

De activiteiten van Neele Logistics en VAT Logistics vullen elkaar goed aan. Het nieuwe Neele-Vat Logistics kan als allround logistiek dienstverlener aan haar klanten een nog betere en bredere service bieden. Het Europees transport- en distributienetwerk worden verder versterkt, zowel in aantal bestemmingen als frequenties. De schaalvergroting biedt ook ruimte voor het verder ontwikkelen van duurzame transportoplossingen voor klanten.

Familiebedrijven

De directie van Neele-Vat Logistics wordt gevormd door onder andere Ron Neele (58) en Cuno Vat (35). Hierbij zal Ron Neele als algemeen directeur leiding gaan geven aan de gehele onderneming. De continuïteit van het familiebedrijf wordt hiermee voor de langere termijn gegarandeerd. Huidig CEO van VAT Logistics, Ruud Vat (63) trekt zich bij het ingaan van de fusie terug uit de dagelijkse leiding. Hij blijft wel aan Neele-Vat Logistics verbonden en neemt plaats in de raad van advies.

De meer dan 500 medewerkers van Neele-Vat Logistics streven naar een persoonlijke logistieke dienstverlening, waarbij de klant centraal staat. Ron Neele zegt over de samenwerking: “Het nieuwe Neele-Vat Logistics kan in een concurrerende markt nog meer  slagkracht tonen. Het onderscheidend karakter van een familiebedrijf blijft daarbij recht overeind: kwaliteit, persoonlijke aandacht en flexibiliteit.” Ruud Vat geeft aan: “De fusie is geboren uit de kracht van twee sterke familiebedrijven. Als Neele-Vat  Logistics kunnen wij versnelling geven aan onze beider groeiambities.”

Goedkeuring ACM

De voorgenomen fusie wordt in oktober ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De medezeggenschapsprocedures zullen zorgvuldig worden doorlopen. Bij een positief besluit wil het nieuwe Neele-Vat Logistics direct van start.

Histiorie

Neele Logistics is opgericht in 1966 en heeft negen vestigingen: in Rotterdam Hoogvliet,  Botlek, Amsterdam, Coevorden, België, Polen, Roemenië, Rusland en Tsjechië. Neele  Logistics telt circa 230 medewerkers.
VAT Logistics ontstond in zijn huidige vorm in 1975. Het bedrijf heeft elf vestigingen: in  Rotterdam, Botlek, Maasvlakte, Zwijndrecht, Amsterdam, Schiphol, Duiven, China, Finland,  Italië en Rusland. Bij VAT Logistics werken ruim 300 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *